6-го грудня у конференц-залі Української академії друкарства було презентовано проект ООН «Цілі сталого розвитку».

Захід був підготований юристом, викладачем правових дисциплін Світланою Миколаївною Кравчук.

Подія, на яку були запрошені студенти академії, відрізнялася невимушеною, дружньою атмосферою, що допомогло усім присутнім проникнутися духом міжнародної співпраці та зацікавитись діяльністю представництва ООН в Україні.

У презентації безпосередню участь взяли студенти, які ознайомили слухачів із сімнадцятьма цілями сталого розвитку, які були прийняті у вересні 2015 року в рамках 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Саміт розглядається світовою спільнотою як подія історичного значення. Проблематика Саміту охоплювала всі аспекти соціально-економічного розвитку, конкурентоспроможності країн, екологічної та енергетичної безпеки, глобального партнерства для розвитку, а обсяг грунтовної підготовчої роботи не мав прецедентів в історії. 

Після Саміту перед країнами членами-ООН постали нові завдання адаптації визначених на глобальному рівні цілей та їх моніторингу. В Україні також розпочалася робота зі  встановлення цілей сталого розвитку на 2016-2030 роки, відповідних завдань та показників для моніторингу досягнення мети.

Ми закликаємо Вас не залишатись осторонь цих цілей, адже їх реалізація залежить від кожного з нас.

Ознайомитись з детальнішою інформацією можна на офіційному сайті ООН в Україні (http://www.un.org.ua).